Je hebt het vast al wel eens gehoord dat Aloe vera een plant is met waardevolle stoffen die al jaren lang gebruikt worden om hun verzorgende en heilzame werking. Op psoriasis heeft Aloe vera ook een positief effect. Naast Creme’s en zalfjes zijn medicijnen de meest voorkomende behandelingen voor psoriasis. Vaak wordt er door psoriasis patiënten niet verder gekeken dan de neus lang is en pakken ze iedere “snelle oplossing” tegen psoriasis met 2 handen vast. Niet elke behandeling is even goed en het resultaat is afhankelijk van verschillende factoren. De behandeling met Aloe vera, een meer natuurlijke methode, om van psoriasis af te komen wordt door veel artsen niet erkend als een echte behandeling. In dit artikel laat ik je zien wat de werking is van Aloë Vera en hoe dit kan worden gerelateerd aan psoriasis.
Wat is Aloë Vera?
Aloe vera is een plantensoort dat uit ruim vierhonderd soorten bestaat. De plantensoort is te herkennen aan hun stijve en ruwe bladeren die samen een rozet vormen van grote en dikke bladeren. Van de meeste soorten zijn de bladeren puntig. Het sap wat zich in de bladeren bevindt wordt in de oosterse wereld al jarenlang gebruikt als eerste hulp middel tegen bijvoorbeeld brandwonden. Het sap heeft een geprezen helende werking voor de huid en heeft bijzondere eigenschappen bij inwendig gebruik.
Wat zit er in de Aloë Vera bladeren
De bladeren die wel tot 5 cm dik kunnen worden, bevatten een gelachtige substantie. Net onder de schil bevind zich een geel sap dat aloë hars of aloine wordt genoemd. Van oudsher wordt de aloine gebruikt als laxeermiddel. Deze substantie is niet geschikt als huid verbeterend middel. De rest van de bladeren bevat een dikke en slijmachtige substantie dat aloëgel wordt genoemd. Het is de aloëgel die de bijzondere heilzaam en helende werking heeft voor de huid. De aloëgel bevat veel verschillende ingrediënten. Ongeveer 20% van de Aloë Vera bestaat uit acemannan. Een bekende suiker date en anti viraal effect heeft en het afweer systeem versterkt. Het is een belangrijk ingrediënt voor de Aloë Vera dranken.
Werking van Aloë Vera op psoriasis
De Aloë Vera plant bevat een veelvoud aan mineralen. Fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium. De vitamines die de plant bezit zijn Vitamine A, B, antioxidanten C en E. Het zijn juist de vitamine B die een positieve werking hebben voor huid en haar. Psoriasis is een huidaandoening die met Aloë Vera kan worden aangepakt. Een aantal van de bestanddelen, phenol, lupeol, salicylzuur, kaneelzuur, zwavel en ureumstikstof, zorgen er samen voor dat ze antimicrobische activiteiten vertonen. Psoriasis is een aandoening die zowel van binnenin de huid als bovenop de huid symptomen en klachten laat zien. De antimicrobische activiteiten hebben een uitwendige en inwendige genezende werking op verschillende infectie. Daarnaast verminderd Aloe vera het jeukende effect van psoriasis.
Toevoeging van propolis aan Aloe vera
Propolis is een stof die door bijen uit bloemen verzameld wordt en die schimmel- en bacteriewerende eigenschappen heeft. Het bevat naast veel vitamines, 21 verschillende flavonoïden en antioxidanten die vrije radicalen helpen te bestrijden. Verder vinden we er een aantal mineralen in terug waarvan ook bekend is dat ze helpen om een geïrriteerde huid te herstellen: zink, mangaan, koper en ijzer. De propolis werkt als huidbevochtiger en vermindert het jeuken, de roodheid en het afpellen van de huid, typische symptomen van psoriasis. Door de combinatie van Aloe vera en propolis is Aloe vera propolis bijzonder goed geschikt voor huidproblemen en zweren veel psoriasispatiënten bij dit product. Voor meer informatie over het product klik hier.