De producten van LR Aloe Via hebben meerdere certificaten of labels. Eén van die certificaten is die van het International Aloe Science Counsil, ook wel IASC genoemd. Maar wat betekend dit certificaat en wat heb ik er als consument aan? Dit certificaat is er alleen voor de bescherming van de consument. Het IASC is een non-profit organisatie voor de Aloe Vera industrie. Het is opgericht in 1981 in de USA. De leden van het IASC committeren zich aan de regels die zijn opgesteld door dit comité. Het IASC schrijf regels over hoe je Aloe Vera moet produceren en verkopen. Het verspreidt alle informatie hieromtrent om de consument inzicht te geven in de kwaliteit van de producten. Aloe Vera staat bekend om zijn bijzondere eigenschappen. Echter, niet alles in het blad kan evengoed gebruikt worden in de producten. Er zijn eigenlijk twee ingrediënten uit het blad die gebruikt kunnen worden in commerciële producten. Namelijk, het gezuiverde sap van het complete Aloe Vera blad of het schone pure Aloe Vera gel in het blad. Soms wordt er voor producten het bittere gele sap gebruikt dat zich bevind tussen de Aloe Vera gel en het buiten blad. Bij de verwerking van het blad wordt dit deel over het algemeen gezien als afval.
IASC voor betrouwbare Aloe Vera producten
Aloe-telers, verwerkers van Aloe Vera, producenten van Aloe Vera eindproducten, marketingbedrijven, testlaboratoria, consultants, artsen, wetenschappers en onderzoekers die met Aloe Vera werken komen allemaal in aanmerking voor lidmaatschap van de IASC. De gemeenschappelijke band tussen de leden van de counsel is de interesse in het onderzoek en de wetenschap van de Aloe Vera plant. Met deze informatie willen ze het gebruik van Aloe Vera in voedingssupplementen en verzorgingsproducten bevorderen. De IASC biedt het platform voor het opstellen en delen van best practices en het creëren van een gemeenschappelijke norm in deze Aloe markt.
Zijn er normen vastgesteld die bepalen wat wel en niet Aloe Vera is?
De IASC en andere landen zoals de Europese Unie, China en Korea hebben normen vastgesteld om te definiëren wat “Aloe Vera” in eindproducten is. Dus daarom ook wat niet gezien wordt als Aloe Vera. De IASC-norm bepaalt dat alleen producten die Acemannan bevatten, of de beta-1-4 geacyleerde glucomannan kunnen worden gelabeld als Aloë Vera. Producten die geen Acemannan bevatten, worden niet beschouwd als echte Aloe Vera volgens deze standaard.