Iedereen heeft wel eens buikpijn en daar zijn verschillende redenen voor. Eigenlijk teveel om op te noemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten waardoor het komt. Want een medicijn nemen tegen verlichting van de pijn zal de oorzaak niet wegnemen. Misschien is het wel heel simpel en heb je iets verkeerds of teveel gegeten. Je darmen komen meteen in opstand en je hebt buikpijn of kramp. Ook stress kan zorgen voor verstoppingen die buikpijn veroorzaken. Deze blog gaat je dus niet in alle gevallen helpen, maar we hebben wel wat tips in de categorie “Wees lief voor je darmen!”.
Beweeg meer het helpt tegen buikpijn
Genoeg beweging zorgt er niet alleen voor dat je extra calorieën verbrand, je conditie verbetert en je bloedsomloop wordt gestimuleerd. Beweging helpt ook de spijsvertering door de knijp- en duwbeweging die je spijsvertering maakt te handhaven. Als jij niet genoeg beweegt, dan bewegen je darmen ook niet genoeg. Dat je darmen bewegen helpt namelijk om te voorkomen last te krijgen van verstoppingen of een vertraagde werking van je darmen.
Drink voldoende water
Om de darmwerking zo goed mogelijk te laten verlopen, helpt het om genoeg water te drinken. Twee liter per dag is de aangeraden hoeveelheid. Het voorkomt verstoppingen en zorgt ervoor dat je voeding moeiteloos door je spijsverteringskanaal wordt geloodst. Er zijn tegenwoordig heel veel drink bekers die helpen om voldoende te0 drinken. Op de werkvloer zien we steeds meer watercoolers staan en lopen mensen de gehele dag met drinkflessen om voldoende te drinken. In de schoonheidswinkel vind je een drinkfles die je helpt voldoende water te drinken.
Buikpijn door stress, gewoon ontspannen
Het klinkt eigenlijk te simpel. Stress is een belangrijke oorzaak voor buikpijn. Door stress raken je darmen namelijk volledig op hol. Dat kan van persoon tot petsoon verschillen. Je darmen trekken samen en dat zorgt voor buikpijn. Probeer dus zoveel mogelijk te ontspannen en luister goed naar je lichaam, dat vertelt je namelijk precies wanneer het teveel wordt. Door ons eet- en leefpatroon geven wij ons lichaam weinig rust. Terwijl dat juist belangrijk is voor je darmen! We eten bijvoorbeeld net voordat we gaan slapen, waardoor onze darmen ook in de eerste uren van de nacht nog aan het werk moeten. Koester dus je nachten en ga bij voorkeur met een lege maag naar bed.
Eet niet teveel en vezelrijk
Stofwisseling begint in de mond, dus kauw goed voor je je eten doorslikt. Door kauwen word je eten vloeibaar en je maag en darmen kunnen alleen met vloeibaar voedsel werken. Voordat het eten in je darmen terecht komt, heeft het al een hele weg afgelegd. Als je te grote hoeveelheden voedsel tegelijk door je spijsverteringskanaal ‘jaagt’, gaat dat ten koste van een goede stofwisseling. Darmen hebben daarnaast vezels nodig om goed te kunnen verteren. Vezels vind je niet alleen in brood, maar ook in groente, fruit en peulvruchten. Is dat niet voldoende? LR Fiber Boost3 biedt je extra vezels op het moment dat je ze nodig hebt.
Let wel op je gewicht
Over- maar ook ondergewicht kan spijsverteringsklachten verergeren of veroorzaken. Het is daarom belangrijk dat je een gezond lichaamsgewicht hebt. Een BMI-index tussen 18,5 en 25 betekent dat u een gezond gewicht heeft. Boven de 25 heb je last van overgewicht en is het verstandig om wat gewicht te verliezen.
Drink Aloë Vera drank
Bovenstaande tips zullen bij veel mensen herkenbaar zijn. Deze tip over aloe vera drinking gel lijkt voor ons vanzelfsprekend maar is het over het algemeen niet. Aloë Vera heeft een positieve werking op het functioneren van je darmen, met een vlotte en vooral efficiënte doorvoer van je darminhoud als gevolg. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de Aloë Vera Drinking gels. Aloë Vera brengt een betere balans in je lichaam, met name in je darmflora. In je darmflora is een correcte balans tussen bacteriën en gisten van groot belang. De gel zorgt ervoor dat de ingenomen voedingsstoffen sneller worden opgenomen in de bloedbaan en brengt een betere balans in je lichaam, met name in je darmflora.